Aanbieding!

Vennetje-bomen-boerderij

 372,00

Artikelnummer: p37 161.001

Van Kerckhoven heeft als amateur met dit werk een prestatie geleverd van een beroepskunstenaar. Het weergegeven natte hoogveengebied met kenmerkende beplanting doet dan ook kil aan alsof je er middenin staat. De achter de bomenopstand verscholen langgevelboerderij straat de armoede uit van het Brabantse-Limburgse bos/heide gebied. Het schilderij geeft een perfect beeld van dit gebied zoals het een eeuw geleden vermoedelijk heeft uitgezien.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 39 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

doek, harde ondergrond, marouflage

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, r.o., reverse

Stijl

Kerckhoven, F. van

F. van Kerckhoven komt niet voor in de RKD datbase. Dit is merkwaardig omdat hij als kunstschilder onmiskenbaar kwaliteiten heeft. Wellicht was hij amateur en schilderde vooral voor eigen genoegen en is er dus weinig tot geen werk van hem verspreid. Uiteraard zijn wij zeer geïnteresseerd in meer biografische gegevens van F. Van Kerckhoven. Vermoedelijk woonde, werkte en beoefende hij zijn schildershobby in het bosrijke gebied van ZuidOost-Brabant of Noord-Limburg (De Kempen / De Peel).

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kerckhoven, F. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vennetje-bomen-boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina