Aanbieding!
Kunstenaar:Hendriks, Johan

Duinlandschap

 29,00

Artikelnummer: p25 1005.001
Onderwerp:

Naast Arend Hendriks bevindt zich in de schaduw van deze en andere grafische grootheden ook ene Johan Hendriks. Johan Hendriks – in de grafische wereld een grote onbekende – is echter zeker zo vaardig en trefzeker met de etsnaald als vele van zijn beroemde tijdgenoten / collegae.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28.4 × 9.2 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.b., r.b., slecht- / onleesbaar, toelichtende tekst(en)

Stijl

Hendriks, Johan

Johan Hendriks (naamvariant: Johan Diedrich Hendriks; signeerde soms als Delzenne) werd op 10 september 1882 in Haarlem geboren en overleed op 3 oktober 1973 in Utrecht. Onbekend is of en zo ja waar en / of bij wie hij kunstzinnige opleidingen volgde. Hij was zowel graficus als schilder en tekenaar. Daarnaast was hij ook kunsthandelaar. Van hem zijn vooral stads- en dorpsgezichten, landschappen, portretten en figuurvoorstellingen bekend in de diverse door hem beheerste technieken uit...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina