Aanbieding!

Duinlandschap

 5.550,00

Artikelnummer: p16 527.002

Een Jan Sluijters Sr.-doek uit de ‘eindperiode’ van zijn creatieve ontwikkeling! Kleurrijk, op het brutale af. Niet voor niets wordt het introduceren van de Franse variant van het impressionisme – het fauvisme –  aan Jan Sluijters Sr. toegedicht. Later nog verder ‘ontwikkeld’ door Jan Toorop. Dit werk boeit zeker zo sterk als de kunstwerken van Kees Van Dongen, André Derain en George Braque. Maar helaas, musea buigen dieper voor deze laatsten dan voor Jan Sluijters Sr.. Nog wel!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 42 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina