Aanbieding!
Kunstenaar:Krug, Han

Renesse, lange witte duinen (I)

 83,00

Artikelnummer: p19 418.006
Onderwerp:

Een vlugge schets (als geheugensteun?) van een begenadigd kunstenaar (voor een later werk?). Han Klug de creatieve tekenaar en aquarellist maar ook de hardwerkende boek-illustrator. Zelfs bij deze bijna statische aquarel ontbreekt geen enkel essentieel element. Met name vallen hier de fier- en robuustheid op van onze duinbescherming tegen de boze zee. En vooral wat we vroeger op school leerden: helmgras tegen zandverstuivingen! En passant worden ook kleurenschema’s vastgelegd zonder gebruik van de bijna spreekwoordelijke toelichtende teksten zoals veel van zijn collegae doen. Afkomstig uit atelier-nalatenschap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27.5 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Krug, Han

Han Krug (naamvariant Johannes Krug; monogrammen: HK en H.K. boven elkaar, aaneen) werd op 21 december 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 20 maart 1977. Hij volgde een kunstzinnige opleiding op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Krug was voornamelijk in de regio Den Haag als kunstenaar actief. Veelzijdigheid was zijn visitekaartje als kunstenaar: aquarellist, illustrator, schilder, graficus, (pen)-tekenaar, pastellist, etser, lithograaf, vervaardiger van hou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Krug, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Renesse, lange witte duinen (I)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina