Aanbieding!
Kunstenaar:onbekend

Eenzame watermolen / boerderij

 24,00

Artikelnummer: k3 236.033
Onderwerpen: , ,

De westelijk van de IJssel gelegen stuwwal die naadloos aansluit op de Veluwe is bijzonder rijk aan waterbronnen en sprengebeken. Dus maakten destijds velen gebruik van èn de gratis energie èn het zeer schone opwellende water. En niet alleen de boeren maar zeker ook de papierindustrie die boomde – vooral in de omgeving van Eerbeek – vanwege het zeer schone en ruim voorhanden water. Maar ook ‘slimme’ boeren hadden dit al snel door. Deze historische aquarel uit 1909 van een boerderij in de buurt van Velp van een helaas onbekende kunstenaar toont dit aan. Maar waterleiding en elektriciteit maakte er onverbiddelijk een eind aan in de tweede helft van de 19de eeuw.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 13.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

onbekend

Werk van onbekende kunstenaars. Veel aanschaffingen van kunstwerken door ons in het verleden vonden plaats op, basis van 'mooi', 'interessant', aanvullend op bestaand werk in de collectie' et cetera. Daarom hebben we een 'groep onbekend' toegevoegd aan onze collectie. Uiteraard wordt nadere informatie m.b.t. deze groep van kunstwerken zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar zeker ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eenzame watermolen / boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina