Kunstenaar:Geldzahler, Dora

Familieruzie

 31,00

Artikelnummer: CO 664.001
Onderwerpen: , ,

Een heftige familiediscussie tussen de generaties. Alle gedragingen daarbij – van niet willen luisteren tot stemverheffing – krijgen een plek binnen deze houtsnede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10.5 × 17.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, r.o.

Stijl

,

Geldzahler, Dora

Dora Geldzahler (naamvarianten: Dora Regina Geldzahler, Dora van Creveld-Geldzahler) werd op 16 maart 1909 in Antwerpen geboren en overleed op 27 juli 2000 in Brussel. Zij was getrouwd met de Nederlander Carel van Creveld. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (xylografie, houtsnijden, schilderen). En was leerling bij Isidoor Opsomer. Zij werkte als kunstenares in Antwerpen, Driebergen, Brussel en in Zwitserland. Haar speci...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Geldzahler, Dora.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Familieruzie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina