Aanbieding!
Kunstenaar:Duiverman, Henk

Fruitschaal

 89,00

Artikelnummer: k5 564.001

Een stilleven dat een goed zicht biedt op de zoektocht van Henk Duiverman naar kleuren en effecten. Veel van zijn tijdgenoten waren ook – net als Duiverman – op zoek naar hún eigen creatieve formule. Dit werkje toont duidelijk de hang van Duiverman naar het impressionisme maar zijn twijfel om zich meer in de richting van het fauvisme / kubisme die vele van zijn collega’s waren ingeslagen te bewegen zijn ook duidelijk zichtbaar. Interessant is dat ‘vergelijkbare’ fruitschaalcomposities van hem bestaan, vaak in combinatie met andere voorwerpen. Dus het was niet alleen het zoeken van Duiverman naar een eigen vorm, uitvoering en kleur maar zeker ook naar een eigen compositorische formule.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Duiverman, Henk

Henk Duiverman (naamvariant: Hendrik Johannes Duiverman) werd op 2 oktober 1906 in Leiden geboren en overleed op 15 maart 1973 in Den Haag. Duiverman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten  in Den Haag en was ook leerling van Chris van der Windt. Daarnaast studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Leidse universiteit. Hij werkte niet alleen in Nederland (Leiden, Voorburg, Den Haag) maar ook in Duitsland (Keulen) en Italië (Lugano). Duiverman was naast aq...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Duiverman, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fruitschaal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina