Aanbieding!
Kunstenaar:Franse, Kees

Gelukkig nieuw jaartje

 30,00

Artikelnummer: CO 1163.002
Onderwerp:

Heerlijk om een geheel eigen nieuwjaarswens aan vrienden en kennissen te kunnen toesturen. Kees Franse deed dit in ieder geval eind ’76. De symboliek laat zich raden maar de lege lijst symboliseert waarschijnlijk het spreekwoordelijke onbeschreven blad. In dit geval niet van het leven zelf maar van het nieuwe jaar. Vertaald: de beste wensen!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 19 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

eigen beheer

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Franse, Kees

Kees Franse (naamvariant: Cornelis Franse; monogrammeerde als KF, KF., CF, C.F.) werd op 6 december 1924 in Oud-Beijerland geboren en overleed op 13 juli 1982 in Rotterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en was onder andere leerling bij David Bautz, Aart Bijl en Antoon Derksen van Angeren. Later namen Dora Dolz, Montebasso, Plunket en Frans van Wageningen weer les bij hem. Als kunstenaar was Kees onder ander actief in Rotterdam ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franse, Kees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gelukkig nieuw jaartje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina