Aanbieding!
Kunstenaar:Helder, Wim

Gemengd bouquet

 556,00

Artikelnummer: p19 523.002

Veel Picturaleden keken in de eerste helft van de 20ste eeuw voortdurend en zeker ook nieuwsgierig naar elkaars ideeën en gehanteerde technieken en pasten deze regelmatig in allerlei varianten ook zelf toe. Maar zonder hun eigenheid zomaar te verkwanselen. Wim Helder wist als geen ander de sterke elementen van zijn collega’s te ‘lenen’. Met als gevolg dat veel fraai werk zijn schildersezel verliet. Soms lijkt zijn werk wel een synthese van de ideeën van Daan Muehlhaus via Cor Noltee tot Theo Dijkwel. Dit stilleven boeit desondanks in zijn eenvoud van kleur en ordening der ‘dingen’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 61 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Helder, Wim

Wim Helder (Naamvariant: Johan Wilhelm Helder) werd op 7 augustus 1892 in Den Haag geboren en overleed op 6 augustus 1966 in Hattem. Wim volgde een valktechnische opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht. Later werd hij zelf leraar van Hendrik Bunt, Dick Hageman, Huguette ter Mors en Baukje Zijlstra. Helder werkt zowel in Amsterdam,  Den Haag,  Parijs, Utrecht, Geleen, Middelburg (Zeeland), Apeldoorn en Dordrecht. Wim Helder schilderde en tekende voornamelijk figuurvoorstellingen, l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Helder, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gemengd bouquet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina