Aanbieding!
Kunstenaar:Mourgues, J.

Gezicht op havenhoofd van Honfleur

 380,00

Artikelnummer: p36 223.001

Groot werk van historische waarde. Ten zuidwesten van Le Havre staat bijna geen steen meer op de andere. Of natuurlijke haveningangetjes zijn gekanaliseerd en van sluizen voorzien of pittoreske haventjes zijn omgevormd tot plezierhavens geheel gericht naar het massale watertoerisme van heden te dage. Ook de haven van Honfleur is hieraan ten offer gevallen. Daarom zal geen (amateur) kunstschilder nog ooit dit historische beeld kunnen vastleggen.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 88 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Mourgues, J.

De amateurschilder J. Mourgues schijnt vrijmetselaar??? te zijn (geweest). Na uitgebreid litteratuur- en internetonderzoek is er echter nog geen direct verband gevonden tussen de naam J. Mourgues - kunstschilder - vrijmetselaar. Dus vermoedelijk gaat het hier om een amateur / autodidact. Maar wel een schilder-amateur van klasse! Hij heeft vermoedelijk gewerkt en gewoond in de regio Le Havre - Caen. Zijn enig bekende schilderij (uit 1963) is een havenhoofd (Honfleur, 1963). Verder is ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mourgues, J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op havenhoofd van Honfleur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina