Aanbieding!
Kunstenaar:Wassenaar, W.A.

Waterrijk polderlandschap

 225,00

Artikelnummer: p25 550.001

Een begaafde kunstenaar die pas later zijn eigen kunstenaarskwaliteiten ontdekte. Onder leiding van Jan Toorop werden deze verder ontwikkeld. Een sprekende proeve ligt hier voor. Dit waterrijke gebied bevindt of bevond zich waarschijnlijk ergens in de buurt van de regio Katwijk-Gouda-Reewijk. In ieder geval is dit landschap op een voortreffelijke tekentechnische wijze door Wassenaar vastgelegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 42 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Wassenaar, W.A.

Willem Abraham Wassenaar werd op 14 december 1873 in Katwijk geboren en overleed op 2 januari 1956 in Amsterdam. Aanvankelijk opgeleid tot agent van politie werd hij pas later later kunstschilder. Hij was leerling bij Jan Toorop en zelf weer leraar van onder andere Wim Burger. Hij was aanvankelijk als kunstenaar vooral actief in Katwijk en pas later in Amsterdam Als aquarellist, etser, schilder en tekenaar zijn van hem duin-, winter- en polderlandschappen, plas- en stadsgezichten, st...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wassenaar, W.A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterrijk polderlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina