Aanbieding!
Kunstenaar:Koppius, W.J.

Platbodems op de rivier bij Zaltbommel?

 312,00

Artikelnummer: p38 177.001

Koppius – voorbestemd om een gevierd arts te worden – koos uiteindelijk op latere leeftijd toch voor de kunstenaarsrol. Met veel artistiek talent gezegend zou hij – indien hij niet eerst voor een carrière als arts had gekozen – zeker tot één van de smaakmakende kunstenaars uit de periode Breitner – Mesdag zij uitgegroeid. Helaas is hij daardoor veel te veel in de schaduw van zijn beroemde tijdgenoten gebleven en mede door zijn aanvankelijke keus voor het doctersvak tot op de dag van vandaag sterk ondergewaardeerd. Dit werk onderstreept nadrukkelijk zijn kwalitatieve gelijkwaardigheid met vele van zijn tijdgenoten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Koppius, W.J.

Dr Wilbrandus Joannes Koppius werd op 13 augustus 1859 in Blijham (Bellingwedde) geboren en overleed op 18 oktober 1945 in Amsterdam. Koppius volgde zowel opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen als aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarna kreeg hij ook nog les van Johannes Hinderikus Egenberger, Johan Meijer en Johs. Meyer jr. Koppious was aanvankelijk arts die zelfs in 1893 promoveerde tot doctor in de geneeskunde; pas daarna ging hij zich toeleggen op ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koppius, W.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Platbodems op de rivier bij Zaltbommel?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina