Aanbieding!
Kunstenaar:Koster, Anton L.

Gezicht op Maastricht

 97,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 372.005

Een fraaie topografische ets van Maastricht zoals deze stad aan de Maas er meer dan 100 jaar geleden uitzag van vakman / kunstenaar Anton Koster. De voorstelling straalt tegelijk historie, trots en intimiteit uit met een scherp oog voor details voor alles wat er destijds groeide en bloeide. Alleen bevlogen kunstenaars kunnen dit op deze wijze ‘door’vertellen (en vastleggen). Een ets die in de geschiedschrijving van Maastricht een vaste plaats dient te krijgen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 15 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Koster, Anton L.

Anton Koster [naamvarianten: Antonie Lodewijk Koster, Antonie Louis Koster, Anthonie Louis Koster, Lodewijk Koster, Louis Koster; signeerde als A.L. Koster en monogrammeerde als: Anton Louis (wat onlogisch overigens)] werd op 8 augustus 1859 in Terneuzen geboren en overleed op 28 mei 1937 in Haarlem of Heemstede. Anton Koster was de facto autodidact maar volgde daarnaast ook lessen bij Gerke Henkes (met een klemtoon op adviezen), Hendrik Willem Mesdag (idem adviezen) en Philip Zilcken (voo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koster, Anton L..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Maastricht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina