Aanbieding!
Kunstenaar:Villon, Jacques

Brooklynbridge New York II

 222,00

Artikelnummer: p27 515.002

De wereldstad New York fascineert niet alleen de reiziger maar inspireer(t)(de) ook vele kunstenaars. Zo ook Jacques Villon die onder het pseudoniem Gaston Duchamp de New Yorkse sfeer in diverse werken heeft vastgelegd. Naast deze unica zijn ook vele van zijn vergelijkbare werken in de vorm van litho’s of posters verspreid. Zijn manier van vastleggen lijkt op die van Bernard Buffet en doen er kwalitatief zeker niet voor onder. Deze voorstelling van de Brooklynbridge lijkt dan ook sterk op een werk van Buffet (zie tweede foto).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, pseudoniem, r.o.

Stijl

,

Villon, Jacques

Jacques Villon (naamvariant: Gaston Duchamp) werd op 31 juli 1875 in Damville geboren en overleed op 9 juni 1963 in Puteaux in Frankrijk. Hij was de halfbroer van Marcel en Suzanne Duchamps en van Raymond Duchamp-Villon. Jacques Villon wordt tot de kubisten gerekend (zijn werk lijkt wel wat op dat van Bernard Buffet). Hij was zowel etser, graficus, illustrator, lithograaf als schilder. Van hem zijn vooral stillevens bekend. Vermeld in Thieme / Becker, Vollmer, Witt Checklist, Busse, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Villon, Jacques.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Brooklynbridge New York II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina