Aanbieding!
Kunstenaar:Damave, Poppe

Gezicht op onbekende stad

 95,00

Artikelnummer: p29 567.016

Poppe Damave is vooral bekend geworden door zijn vele illustratieactiviteiten voor boeken en andere publicaties. Hier vermoedelijk een vrij werk. Ofschoon wij dit niet zeker weten want het is denkbaar dat deze wat fors uitgevallen aquarel oorspronkelijk toch in de één of andere publicatie werd verwerkt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 19.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Schilderkunst

aquarel, papier

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op onbekende stad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina