Aanbieding!
Kunstenaar:Mijnsbergen, H.

Wolwevershaven Dordrecht

 427,00

Artikelnummer: p38 218.002

Dat Mijnsbergen niet alleen een gevoel voor sfeer als zodanig heeft maar ook de historie en techniek een warm hart toedraagt, wordt in dit schilderij treffend onderstreept. De Dordtse Wolwevershaven is feitelijk een museum en als zodanig en een verlengstuk van het Rotterdamse Havenmuseum. In het bijzonder tijdens de Dordtse stoomdagen is deze haven bezwangerd met de lucht van olie, kolen en stoom. Mijnsbergen heeft dit schilderij vermoedelijk dan ook gemaakt tijdens de manifestatie Dordtse stoomdagen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Mijnsbergen, H.

H. Mijnsbergen, oud-rector van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding die vermoedelijk als amateur kunstschilder in zijn vrije tijd  de nodige stadsgezichten van Dordrecht heeft vastgelegd. Het is dan ook niet verrassend dat sporters in opleiding op de academie ook cursussen op cultureel gebied kregen aangeboden. Verdere gegevens ontbreken.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mijnsbergen, H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wolwevershaven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina