Aanbieding!

Kubistisch stadsgezicht van Rotterdam

 441,00

Artikelnummer: p33 261.001

Een Duitse kunstschilder die de moderne skyline van Rotterdam vastlegt op zijn zeer herkenbare manier van schilderen. Alle elementen zoals het vele water, de moderne woningen die na de oorlog de gebombardeerde woningen vervingen en grauwe Hollandse luchten zijn in dit fraaie werk gebalanceerd vertegenwoordigd. In het buitenland wordt zijn werk zeer gewaardeerd maar in Nederland – waar hij nota bene heeft gestudeerd en gewerkt – is hij een grote onbekende.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

Reiser Vaney, Leopold

Leopold Reiser Vaney werd in 1921 in Zuid-Duitsland (Beieren) geboren en is in 2002 overleden. Hij leerde het 'vak'  bij Rudolph Hotter, een religieuze en kerkelijke schilder in Augsburg, vanaf 1936 als vijftienjarige. In 1939 ging hij naar de Academie te München, waar hij studeerde bij Otto Meier. Vanaf 1951 werkte hij als zelfstandig schilder en vervolgde zijn opleiding in Parijs, Amsterdam, Rome en Tunis. In 1965 werd zijn onderscheidend en prismatische stijl gevestigd. Hij wer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reiser Vaney, Leopold.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kubistisch stadsgezicht van Rotterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina