Aanbieding!
Kunstenaar:Colnot, Arnout

Gezicht op Zierikzee met de Sint Lievensmonstertoren

 135,00

Artikelnummer: p29 008.001

Het Zierikzeese stadsbeeld wordt beheerst door de Sint Lievensmonstertoren (lokaal de Dikke Toren genoemd). Kennelijk maakte deze toren zoveel indruk op Arnout Colnot dat deze een prominente plaats kreeg toebedeeld in zijn schets van Zierikzee. De toren is een symbool van durf en eigenzinnigheid, een karakterschets die zeker ook op Colnot als kunstenaar toepassing was. Voor de Zierikzeeënaars heeft de Dikke Toren vooral gevoelswaarde. Met deze zeer fraaie houtskooltekening van museale kwaliteit onderstreept Arnout Colnot zijn belangrijke rol in de Nederlandse kunstscène en meer in het bijzonder in die van de Bergense School waarvan hij tevens één van de initiatiefnemers was.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 55 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Tekening

houtskool

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stroming

Colnot, Arnout

Arnout Jacobus Gustaaf Colnot werd op 26 januari 1887 in Amsterdam geboren en stierf op 14 juli 1983 in Bergen (Nh.) Ofschoon hij een opleiding volgde aan de Dagtekenschool voor Kunstambachten in Amsterdam was hij toch als kunstschilder de facto een autodidact. Wel leerde hij op het dekoratie-atelier van Jan Maandag de essenties van het vak. Zelf was hij weer de leraar van Kees Boendermaker, Karel Colnot, Rinus Duin en Mary Koekenbier. Colnot werkte jarenlang in Bergen (onder andere sam...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Colnot, Arnout.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Zierikzee met de Sint Lievensmonstertoren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina