Aanbieding!
Kunstenaar:Janssen, Marius

Grote kerk en Bomkade Dordrecht

 55,00

Artikelnummer: p45 150.002

Marius Janssen werd vooral bekend door zijn vele etsen van kerken en markante gebouwen van Nederlandse steden. Zijn etsen omschrijven is meer dan opmerken ’technisch knap’. Zijn etsen zijn geschiedschrijving ten voete uit. Deze ets is andermaal een voorbeeld van een tijddocument die de dynamiek in dit geval van de Dordtse Bomkade vastlegt. En niet slechts een tijdbeeld zonder symboliek: de machtige Grote Kerk van Dordrecht als een soort van calvinistisch machtsbaken op de achtergrond.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

,

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Janssen, Marius

Marius Johannes Janssen (Den Haag 4 juli 1885 - Rotterdam 11 december 1957). Marius Janssen woonde en werkte zijn gehele leven in Rotterdam. Marius Johannes Janssen, de stiefvader van Marinus Johannes Dulman " de Jongere ", was een Nederlands kunstenaar, en wel een in zijn tijd zeer bekend etser. Janssens' etsen hebben voornamelijk stadsgezichten als onderwerp, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Groningen, 's-Hertogenbosch, Dordrecht en Delft. Veel van zijn etsen bet...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Janssen, Marius.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote kerk en Bomkade Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina