Aanbieding!
Kunstenaar:Ottee, Marc

Paard-en-wagen aan Rotterdamse havenkant

 291,00

Artikelnummer: p32 242.002

Marc Ottee (een alias voor Aernoudt van Gilst) vaak verguisd als veel- of broodschilder (evenals zijn collega Jan Kelderman) was wel degelijk een begaafd vakman. Dat hij ongetwijfeld goed heeft gekeken naar Breitner en Noltee is zeker geen schande want het gaat er tenslotte om dat het eindresultaat de moeite waard is. Hier een voorbeeld van zijn (schilders)talent.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., pseudoniem, slecht- / onleesbaar

Stijl

Ottee, Marc

Marc Ottee is een pseudoniem van Arnout (of Aarnout of Aernoudt of Aernout) van Gilst. Ook werkte hij wel onder het pseudoniemen van A. Jonstra of A. Joustra. Hij werd op 17 januari 1898 in Den Haag geboren en overleed in Bennebroek op 10 augustus 1981. Arnout Van Gilst was schilder, tekenaar, aquarellist, beeldhouwer en pastellist van landschappen, boerderijen, bossages, etc.. Hij was leerling van de Academie v. Beeldende Kunsten te Den Haag, waar hij eerst begon als beeldhouwer. Hij b...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ottee, Marc.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paard-en-wagen aan Rotterdamse havenkant'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina