Aanbieding!

Polderlandschap met boerderij en zeilschip

 495,00

Artikelnummer: p31 583.001

Een zeer kenmerkend en fraai Hollands landschap. Een boezemwater / riviertje door veenachtige weiden stromend, een eenvoudige boerennering omringd door geriefhout en een platbodem onder zeil. Een Hollandse wolkenlucht completeert het geheel. Er lijkt hier sprake van een synthese van kunstenaarsideeën (van Johan Weissenbruch tot Henk van Leeuwen). Maar daar doen we Wijsmuller eigenlijk nog tekort mee. Het is dan ook verbazingwekkend dat hij nooit uit de schaduw van vele van zijn tijdgenoten heeft weten te treden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Wijsmuller, Jan Hillebrand

Jan Hillebrand Wijsmuller werd op 13 februari 1855 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 23 mei 1925. Hij volgde opleidingen bij Felix Meritis in Amsterdam (de tekenklasse), aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens te Amsterdam, aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Hij was leerling bij Louis Koopman. Zelf werd hij later leraar van Bernard A. van Beek, Ludolph Berkemeier en Pauline Suij. Daarnaast adviseerde hij ook re...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijsmuller, Jan Hillebrand.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Polderlandschap met boerderij en zeilschip'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina