Het atelier

 64,00

Artikelnummer: CO 012.400
Onderwerpen: ,

Soms week week Van der Avoort af van zijn voorliefde voor de abstracte-, hedendaagse- of CoBrA-stijl werken. Hier dan toch die uitzondering. Hij noemde dit werk zelf ‘Interieur met vrouw en hondje‘.

Dit werk stamt overigens vermoedelijk uit zijn jonge jaren toen hij nog zoekende was naar een eigen stijl en de sporen van de klassieke kunstacedemische manier van opleiden nog zijn terug te vinden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het atelier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina