Aanbieding!
Kunstenaar:Bekker, Piet

Ruiker in stenen vaas en theedoek

 169,00

Artikelnummer: p40 019.002

Zelf noemde Piet Bekker dit schilderij ‘Dahlia’s’. Maar veel meer bijzonder is de tekst  van de kunstenaar zelf op de achterzijde van het spieraam: ’ter herinnering aan de behouden thuiskomst uit de Duitse concentratiekampen op 4 juli 1945 – Bern’. De koude rillingen lopen de lezer langs de rug bij het lezen van deze tekst. Daarom is het des te interessanter om te weten in welke ruimte / aan welke muur van welk huis of kantoor dit schilderij – wellicht vele jaren – heeft gehangen en elke dag weer de eigenaar aan het verleden deed herinneren.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 52 × 71 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., reverse

Stijl

Bekker, Piet

Pieter Adrianus Bekker (Piet) werd in Den Haag geboren op 15 februari 1912 en stierf in dezelfde stad op 25 augustus 1992. Volgde niet alleen in Den Haag een avondopleiding aan de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag maar zat daar ook op de Ambachtschool. Als schilder was hij feitelijk autodidact. Veel leerde hij als leerling van Jan Giesen, A. de Heij, Frans Helfferich, Adriaan van 't Hoff, George Hogerwaard, Jacob Rijkse en Johannes Dominicus Ros. Naast olieverfschil...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bekker, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruiker in stenen vaas en theedoek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina