Het Sinterklaasboek 1922

 61,00

Artikelnummer: CO 640.002
Onderwerpen: , ,

Het bandontwerp van dit Sinterklaasboek uit 1922 is van Jan Wiegman. Daarin werd als medaillon een tekening van Freddie Langeler aan toegevoegd.

Uitgever: H. Meulenhoff, Amsterdam.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, m.o.

Wiegman, Jan P.A.

Jan P.A. Wiegman (naamvariant: Johannes Petrus Antonius Wiegman; signeerde als Jan Wiegman) werd op 11 februari 1884 in Zwolle geboren en overleed op 20 september 1963 in Heemstede. Jan Wiegman volgde voor zover bekend geen specifieke kunstzinnige opleidingen zij het dat hij wel leerling was bij Tjeerd Bottema terwijl hij zelf weer Jan Everts de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak bijbracht. Jan stond vooral bekend om zijn (kinderoek)-illustraties en tekeningen (en dan vooral figuurvoorstel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman, Jan P.A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het Sinterklaasboek 1922'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina