Kunstenaar:Heyligers, Henri

Moeder met drie kinderen in interieur

 2.100,00

Artikelnummer: CO 123.001

Ofschoon geboortig in het oude Nederlands-Indië kijken we hier naar een werk van een ‘echte’ Larense schilder ofschoon hij in die regio slechts 9 jaar van zijn schildersleven heeft vertoefd. Uiteindelijk is hij via Den Haag en Brussel in Frankrijk beland waar hij ook op ruim negentig jarige leeftijd in Nice is gestorven. Wellicht mede omdat hij meestentijds in het buitenland heeft vertoefd, komt er slechts weinig werk van hem in Nederland op de markt.

Gevat in de oorspronkelijke, oude, klassieke lijst die het geheel extra klassiek aanzicht geeft.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 58 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Heyligers, Henri

Henri Heijligers (naamvarianten: Hendrik Heyligers, Henri Heijligers; signeerde met H. Heyligers) werd op 22 februari 1877 in Batavia geboren en stierf op 30 juli 1967 in Nice. Heijligers volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag, aan de Académie des Beaux-Arts de l'Institut de France in Parijs en atelier Cormon eveneens in Parijs. Hij werkte zowel in Nederland (Den Haag, Elspeet, Katwijk aan Zee, Blaricum en Laren Nh.) als in Duitsland (München), België (Brus...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heyligers, Henri.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met drie kinderen in interieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina