Aanbieding!
Kunstenaar:Heck, Thomas van

Huis Beverschap II te Dordrecht

 422,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 118.004

Meerdere keren legde Thomas van Heck het Huis Beverschap vast. Ook dit schilderij mag zeer geslaagd heten. Gezien het feit dat de markante bomen langszij de haven ontbreken, mag worden geconcludeerd dat dit één van zijn werken uit zijn ‘jongere’ periode is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Heck, Thomas van

Thomas van Heck werd geboren in Dordrecht op 10 juni 1910 en overleed in dezelfde stad op 14 februari 2006. Hij begon al op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. We kunnen hem betitelen als de laatste Dordtse impressionist en Meester van vooral De Biesbosch. In zijn beginperiode heeft hij vooral in de binnenstad van Dordrecht geschilderd. Vooral 's winters. Je zou kunnen zeggen dat hij oud-Dordrecht in een soort van beeldatlas heeft vastgelegd. Zijn tweede schildersdoel was de Bie...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heck, Thomas van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis Beverschap II te Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina