Aanbieding!

Interieur Grote Kerk Den Haag

 69,00

Artikelnummer: p33 2041.001
Onderwerp:

In de schaduw van Johannes Bosboom opereerde de minder bekende kunstenaar Johan D. Scherft. Waar Bosboom vaak meer impressionistisch te werk ging, waren de etsen en litho’s van Scherft vooral gedetailleerder. Zij straalden dan ook meer een tijds- dan een sfeerbeeld uit.

In de ets zelf (l.o.) staat gestanst ‘Grote Kerk Den Haag; zeer uitzonderlijk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49.5 × 65.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Scherft, Johan Daniël

Johan Daniël Scherft werd op 18 augustus 1891 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 8 augustus 1969. Hij volgde een kunstzinnige opleiding bij het Haags Tekeninstituut Bik en Vaandrager. Zelf gaf hij les aan Jan Bartelsman (1889-1948), Hein von Essen, Jacques Hartig, Bruin Tammes en Hans Vogelpoel. Hij werkte aanvankelijk in Den Haag bij de drukkerij H.P. de Swart & Zoon en daarna als kunstenaar in Zeist en Den Haag waar hij onder andere de Kunstzaal Graficus leidde. Landsc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scherft, Johan Daniël.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Interieur Grote Kerk Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina