Aanbieding!

Zicht van dichtbij op kloostercomplex

 349,00

Artikelnummer: p28 316.001

Uytterschaut was een begenadigd aquarellist, ook deze aquarel onderstreept eens te meer zijn superioriteit. Uytterschaut hield aantoonbaar van het voorjaar en vooral van het frisse groen. Een lieflijk coulissen landschap met op de achtergrond een kloostercomplex voltooid het serene beeld van de ontluikende natuur.

Lijst licht – niet storend –  beschadigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Uytterschaut, Victor

Victor Uytterschaut werd op 17 november 1847 in Brussel geboren en overleed op 4 oktober 1917 in Boulogne. Hij volgde een opleiding aan de Académie van Brussel en aquarelleerde vooral bij voorkeur buiten. Veel van zijn eerste aquarellen werden in de buurt van  Spa gemaakt. Uytterschaut werkte ook in Engeland en Nederland. Als aquarellist en schilder legde hij zich vooral toe op landschappen, stillevens, Belgische kustgezichten en stadsgezichten. Hij was mede-oprichter van 'Du Cerc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Uytterschaut, Victor.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zicht van dichtbij op kloostercomplex'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina