Aanbieding!

Japans manschap

 83,00

Artikelnummer: p27 595.001

Peter van den Akker was niet bepaald een eenkennig kunstenaar. Hij schuwde het experiment niet en combineerde vaak meerdere technieken en contrasterende kleuren met elkaar. Maar vaak was er wel degelijk – zelfs in zijn abstracte werken, zoals hier – een symboliek te herkennen. In dit werk zien we de kleuren rood (een knipoog naar de Japanse vlag?), een gele driehoek (traditioneel hoofddeksel?), grijs en blauw in een soort van ‘sub’kunstwerk (kale bergen met besneeuwde toppen) verenigd als totaalbeeld van Japan.

Tevens een foto van de kunstenaar toegevoegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Akker, Peter van den

Peter van den Akker (voorkeursnaam: peter van den Akker) werd op 28 maart 1949 in Amsterdam geboren (volgens Jacobs in Ermelo). Aanvankelijk volgde hij een avondopleiding  aan de Kunstacademie H.K.U. in Utrecht en later ook nog een dagopleiding aan dezelfde academie. Als kunstenaar is Peter vooral werkzaam in (de omgeving van) Amsterdam. Zelf woont hij inmiddels in Kortenhoef. Peter van den Akker is een veelzijdig kunstenaar (zowel schilder, tekenaar als beeldhouwer) en van hem zijn ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Akker, Peter van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Japans manschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina