Aanbieding!
Kunstenaar:Winkel, Toon

Kind met bal op strand

 225,00

Artikelnummer: CO 017.005
Onderwerpen: ,

Antoon Winkel – lid van Pictura in Dordrecht – is één van de leden van dit illustere Dordtse Teekengenootschap die ongetwijfeld in de nabije toekomst aan de eregallerij van kunstenaars-leden zal worden toegevoegd. De combinatie van zijn ongebreidelde fantasie en fenomenale techniek op alle schilderwapens stonden hiervoor garant. Met dit fraaie werk van hem ‘Kind met bal op strand’ bevestigt Toon Winkel andermaal zijn begaafdheid. En het zou zeker niet zijn laatste keer zijn. In de toekomst zal Toon Winkel zeker – ook landelijk – door kunstgeschiedschrijvers verder richting eredivisie van de kunst worden geschreven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Signatuur

autogram, r.o.

Winkel, Toon

Toon Kelder (naamvarianten: Anthonius Bernardus Kelder, Antonius Bernardus Kelder, Ton Kelder; signeerde als Kelder, T Kelder, Toon Kelder) werd op 24 november 1892 of 1894 in Rotterdam geboren en overleed op 7 april 1973 in Den Haag. Toon volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam waar hij onder andere lessen volgde bij Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh. Later namen Henriquetta Ahrens en ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Toon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kind met bal op strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina