Aanbieding!

Kinderen aan strand

 332,00

Artikelnummer: p3 231.025
Onderwerpen: ,

Een meer dan aandoenlijke olieverf van twee kinderen die zich aan de golven van de zee vergapen. Gezien de kleding van de kinderen en de eenvoud van de compositie zelf stamt dit werk van Cor Noltee waarschijnlijk uit zijn ‘prille begin’ als kunstenaar. Maar om de één of ander onverklaarbare reden boeit dit werk zeer, niet door zijn kwaliteit van de figuren maar eerder door de lichte (bijzondere) kleurcombinaties. Zijn latere kunstwerken zijn veelal qua kleur somberder en neigen dan vooral naar de kleur-(combinaties) van zijn grote voorbeeld Breitner.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen aan strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina