Aanbieding!
Kunstenaar:Knip, Willem A.

Koeien in weidelandschap

 954,00

Artikelnummer: p38 168.002
Onderwerpen: , ,

Een waarlijk juweeltje van de bekende schilder Knip. W.A. Knip legt hier een oer-Hollands landschap vast op een wijze die slechts een enkeling gegund is. En Knip is zo iemand. In dit schilderij laat hij op speelse wijze romantiek en impressionisme elkaar ontmoeten zonder afbreuk te doen aan de compositie als geheel. Als je slechts een vluchtige blik op dit werk zou werpen dan krijg je sterk het gevoel naar een werk van de ‘beroemde’ Weissenbruch te kijken. De vraag is dan of zo’n eerste indruk een compliment is voor Knip of voor Weissenbruch.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

papier / karton

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Knip, Willem A.

Wilhelm Alexander Knip (naamvariant: Willem Knip) werd op 21 of 31 januari 1883 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1967 in Blaricum. Knip volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, een particuliere academie in Parijs en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Als leerling van Chris Lebeau en Jan Visser leerde hij de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak. Op zijn beurt was Knip weer de leermeester van Jacob Richard Theodor Philippi, Adrie en Gretha Pieck. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Knip, Willem A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koeien in weidelandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina