Aanbieding!

Landschap-meertje-rietkraag

 1.256,50

Artikelnummer: p13 214.004
Onderwerpen: ,

Dit kleurrijke schilderij dat a.h.w. knipoogt naar de post-impressionisten is een feest voor het oog. De inspiratie die Sientje aan de waterkant opdeed is op weergaloze wijze door haar vastgelegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 78 × 58 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Mesdag-van Houten, Sientje

Geboren als Sientje van Houten in Groningen op 23 december 1834 en gestorven in Den Haag op 20 maart 1909. Sientje trouwde met Hendrik Willem Mesdag op 23 april 1856. Sientje had ook een zeer begaafde, kunstzinnige zuster, Anna Margareta van Houten. Sientje was autodidact maar volgde wel lessen bij Johannes Christiaan d'Arnaud Gerkens en Harriet Lindo. Haar man volgend, schilderde zij zowel in Brussel, Den Haag, Scheveningen en Oosterbeek. Naast etsen, schilderde, aquarelleerde en teken...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag-van Houten, Sientje.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap-meertje-rietkraag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina