Aanbieding!
Kunstenaar:Regt, Piet de

Verscholen boerderij

 43,50

Artikelnummer: p23 768.010

Piet de Regt was ‘meester’op vele kunstpenselen en verven, getuige ook weer deze aquarel. De vele tinten floriaal groen waren voor hem als manna voor zijn creativiteit. Hij strooide ook hier scheuting rond met de vele groenvarianten van de natuur. Waar deze boerderij staat of stond is ons helaas niet bekend. Maar omdat veel van het werk van Pieter de Regt in de (omgeving van) Rijswijk ontstond, zal het weinigen verbazen als deze (voormalige?) boerderij daar ook ergens is of was gelokaliseerd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 44 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Regt, Piet de

Piet de Regt (naamvariant: Pieter de Regt; signeerde met P. de Regt) werd op 3 juni 1877 in Rotterdam geboren en overleed op 21 februari 1960 in Loosduinen. Behoudens lessen die hij bij Antoon Markus Sr. volgde, staat hij toch primair als autodidact te boek. Pieter werkte als kunstenaar vooral in Arnhem, De Haag en Rijswijk (Zh.). Als graficus, etser, schilder en tekenaar maakte hij vele dorps- en plasgezichten en (winter)landschappen in Haagse School stijl. De Regt wordt tot de H...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regt, Piet de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verscholen boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina