Aanbieding!

Hengstdal – Kerk op heuvel – Dorpskerk – Op de Waal

 12,50

Artikelnummer: k2 864.001

Jan de Vries is een vrijwel vergeten kunstenaar / tekenleraar uit Apeldoorn die in Dordrecht werd geboren. Deze vier kleine kunstwerkjes zijn vermoedelijk door hem allemaal in de omgeving van Nijmegen of ergens in Oost-Gelderland gemaakt. Het Hengstdal is trouwens een voormalig natuurgebied en nu woonwijk in het oosten van Nijmegen. De vier hier – achter glas – aanwezige aquarelletjes getuige van het plezier wat Jan de Vries moet hebben beleefd aan het vastleggen van de omgeving waar hij zo vaak rondzwierf.

Alle aquarellen zijn van een monogram voorzien (en 11,5 x 9) en enkele ook geannoteerd en / of gedateerd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11.4 × 9 cm
Afwerking

achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hengstdal - Kerk op heuvel - Dorpskerk - Op de Waal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina