Aanbieding!
Kunstenaar:Dijkwel, Theo

Landschap met koeien en sloot

 394,70

Artikelnummer: p3 067.007
Onderwerpen: , ,

Dijkwel voelde zich – net als het medelid van Pictura, Noltee – nauw verwant met de natuur en dat is goed te zien. Deze sfeervolle olieverf van een typisch Hollands landschap zou zowel ergens in de buurt van Dordrecht als ergens in het Groene Hart gesitueerd kunnen zijn. Wie (her)kent deze plek? Maar ondanks dat is hier hoe-dan-ook sprake van een fraaie olieverf waaraan Theo Dijkwel ongetwijfeld met veel plezier zal hebben gewerkt.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dijkwel, Theo

Mattheus Dijkwell (naamvarianten: Theo Dijkwel, Thijs Dijkwijl; signeerde ook wel met Dijkwell) werd op 15 juli 1881 in Dordrecht geboren en overleed op 31 januari 1952 in Den Haag. Dijkwel was leerling van Jean Delville en Herman Richir en later - toen hij in Londen in Engeland verkeerde - van Hughes. Hij volgde - voor zover bekend - verder geen professionele opleidingen. Hij was een zeer veelzijdige kunstenaar (lithograaf, schilder, tekenaar) die zich voor veel onderwerpen interesseer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijkwel, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met koeien en sloot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina