Aanbieding!

Landschap met molens

 376,00

Artikelnummer: p32 165.001

Een fraai Zuid-Hollands landschap zoals het ‘was’. Ofschoon achterhoedegevechten om het autentieke landschap zoveel als mogelijk te sparen grotendeels zijn verloren, mogen we Jan Knikker dankbaar zijn dat hij als een soort van historische fotograaf veel van het inmiddels verlorene tijdig heeft vastgelegd. Helaas heeft Knikker als kunstschilder in eigen land nooit die waardering gekregen die hem toekomst. Dit prachtige werk van hem is van museale kwaliteit.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 24.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

slecht- / onleesbaar

Stijl

Knikker Sr., Jan Simon

Jan Simon Knikker sr. werd op 21 februari 1889 in Hillegom geboren en overleed op 10 januari 1957 in De Haag. Hij was de vader van de minstens zo bekende schilder Jan Simon Knikker jr. Knikker was autodidact. Hij behoorde tot de schilders die aan de losse penseelvoering de voorkeur gaven om één-tonige, atmosferische weergaven van de natuur te bereiken zoals de latere impressionisten dat voortzetten. Hij wordt dan ook tot de uitlopers van de Haagse School gerekend (evenals zijn zoon). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Knikker Sr., Jan Simon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met molens'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina