Aanbieding!

Maria – Jozef en Jezus

 125,00

Artikelnummer: p16 570.001

Een bijna primitief aandoende (qua stijl lijkend op een oosterse ikoon) voorstelling van de heilige familie. Mathieu Wiegman staat bekend om zijn religieuze voorstellingen. Alleen een diepgelovige kunstenaar kan een dergelijk devoot werk maken. Veel symboliek – van witte vredesduiven op de voorgrond tot een lezende? Maria (een pleidooi voor vrouwenemancipatie?) – in dit werk. Los het knappe kleurgebruik boeit dit werk op de één of andere manier.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

Stroming

Signatuur

in de druk, m.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegman, Matthieu

Matthieu Wiegman (naamvariant: Mattheus Johannes Marie Wiegman) werd op 31 mei 1886 in Zwolle geboren en overleed op 5 april 1971 in Bergen Nh. Hij was de broer van Piet Wiegman. Matthieu volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij August Allebé en Antoon Derkinderen. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was daar onder andere de hoogleraar van Jan Fijn, Henk van den Idsert, Jaap Min, Ren...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman, Matthieu.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Maria - Jozef en Jezus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina