Aanbieding!
Kunstenaar:Cumming, James

Troubadour

 754,00

Artikelnummer: p40 053.003

James Cumming – beroemd in Schotland maar veel minder bekend op het Europese vasteland – heeft een zeer rijk en vooral divers oeuvre op zijn naam staan. Niet voor niets bevinden zich ook werken van hem in Engelse Koninklijke collecties en in Schotse en Engelse musea. Dit werk (gemengde techniek) vervulde eertijds een hoofdrol tijdens exposities in de Scottisch Gallery in Edinburgh.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 60 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

gemengde techniek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Cumming, James

James Cumming RSA, RSW, SSA werd in 1922 in Dunfermline (Fluit) in Schootland geboren en overleed in 1991. Hij studeerde aan de Edinburgh Collage of Art. Een studiebeurs stelde hem in de gelegenheid om een jaar op het Callanish eiland Lewis verder te werken aan zijn persoonlijke vorming. In deze periode maakte hij de veel geprezen serie Hebriden schilderijen. Daarnaast werkte hij als beroeps bij de Royal Air Force. Naast zijn deelname aan vele tentoonstellingen soleerde hij in 1962, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cumming, James.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Troubadour'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina