Aanbieding!
Kunstenaar:Braat, Pauline

Moderne voorstelling

 51,00

Artikelnummer: p18 401.001

VANWEGE GROOTTE ALLEEN AFHALEN.

 

Deze grote litho van Pauline Braat roept onvermijdelijk de vraag op: wat was de basisgedachte toen Pauline deze abstractie ontwierp? Kijkers worden door deze vraag geboeid en heen-en-weer geslingerd tussen beelden van speelkaarten, patrijspoorten, kegels, vlaggen et cetera. En het is dan ook deze verwarring die de litho zo spannend maakt. Onvermijdelijk roept deze litho vragen op en hierdoor alleen al is het kunstwerk nadrukkelijk aanwezig.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 83 × 116 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Braat, Pauline

Pauline Braat (naamvarianten: Pauline Mengels-Braat, Pauline Mengels, Anette Pauline Marie Braat) werd op 8 februari 1932 in Leiden geboren. Zij is sinds 1 juli 1959 met Ber Mengels getrouwd. Pauline volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende kunsten in Den Haag. Zij zwierf als kunstenaar regelmatig over het Europese vasteland (onder andere bezocht zij Zwitserland en Noorwegen) en werkte als kunstenaar daarnaast veel in Leiden, Amsterdam, Oegstgeest en Den Haag. Zij was zowel grafi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Braat, Pauline.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moderne voorstelling'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina