Aanbieding!

Boerderij met erf

 427,50

Artikelnummer: CO 339.001

Een juweeltje! Fraaie compositie met een boodschap. Povere boerderij met een in klederdracht gehulde boerin die (vermoedelijk) de moestuin bewerkt.

Het harde plattelandsleven verbeeld in olieverf.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 17.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Weegewijs, Hendrik

Hendrik Weegewijs werd op 7 januari 1875 in Nieuwer-Amstel (Amstelveen) geboren en overleed op 15 mei 1964 in Soest. Weegewijs volgde opleidingen aan de Dagtekenschool voor Kunstambachten in Amsterdam, de Kunstnijverheidsschool Quellinus ook in Amsterdam en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens Amsterdam. Hij bekwaamde zich verder in zijn vak bij August Allebé, Carel Lodewijk Dake, Ferdinand Leenhoff en Nicolaas van der Waay. Weegewijs was altijd onrustig en werkte op vele pla...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weegewijs, Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met erf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina