Aanbieding!
Kunstenaar:Jansen, W.G.F.

Boerenhof met boerin

 576,00

Artikelnummer: p37 149.001

Een voor Willem Jansen kenmerkend schilderij. Zijn manier van schilderen (zijn heerlijk brutale losse toets) legt op een uitmuntende wijze de sfeer van een binnenplaats van de klassieke boerenhoeve vast. Je ziet hier geen model boerderij maar een ratjetoe van gebouwen en gebouwtjes die precies vertellen hoe deze hoeve zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld van generatie op generatie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Jansen, W.G.F.

Willem George Frederik (Willem G.F.) Jansen werd op 25 december 1871 in Harlingen geboren en overleed op 21 juni 1949 in Blaricum. Hij volgde aanvankelijk een opleiding tot machinist en daarna een opleiding aan de Haarlemse School voor Kunstnijverheid. Zowel als schilder, tekenaar, etser en lithograaf heeft Willem Jansen zijn sporen als kunstenaar meer dan verdiend. Zijn onderwerpen waren zeer divers en varieerden van landschappen, stillevens, dieren en zeegezichten tot stads- en str...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jansen, W.G.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenhof met boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina