Aanbieding!
Kunstenaar:Bles, David

Moedertje spelen

 62,50

Artikelnummer: CO 750.002
Onderwerpen: ,

David Bles lihografeerde zoals anderen tekenden. Je moet wel erg goed naar deze voorstelling kijken om te kunnen ontdekken dat er sprake is van een litho en niet van een tekening. Los van deze constatering is ook het nauwkeurige waarnemen en registreren van de twee ‘spelende’ kinderen debet aan de indruk we hier naar een tekening kijken in plaats van naar een litho.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27.2 × 21.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bles, David

David Bles (naamvariant: David Joseph Bles; signeerde als David Bles en monogrammeerde als DB) werd op 19 september 1821 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 3 september 1899. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was daarnaast leerling bij Cornelis en Jan Adam Kruseman en Joseph Nicolas Robert-Fleury. Tot zijn leerlingenschaar worden onder andere gerekend Fridolin...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bles, David.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moedertje spelen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina