Aanbieding!
Kunstenaar:Sluiter, Willy

Portret jongen vrouw en face (naar links kijkend)

 625,00

Artikelnummer: k5 289.006
Onderwerpen: , ,

Niet alleen op basis van zijn befaamde affiches, sporttekeningen en cartoons is de bekendheid van Willy Sluiter als kunstenaar gebaseerd maar zeker ook op zijn tekenkwaliteiten als zodanig. Dit portret van een jonge vrouw (zijn eigen vrouw?) wat hij op 41-jarige leeftijd tekende, is er een bewijs van. De tekening straalt liefde en eerbied uit en in tegenstelling tot veel van zijn werk wordt er op geen enkele wijze de spot gedreven met de persoon. Dit wordt nog versterkt door een tweede tekening van dezelfde vrouw (zie CO 289.007) maar dan de andere kant opkijkend. De betreffende persoon moet Willy Sluiter dus wel zeer na aan het hart hebben gelegen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

privé

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret jongen vrouw en face (naar links kijkend)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina