Molen De Hoop in Lunteren

 222,00

Artikelnummer: CO 336.002
Onderwerpen: , ,

Waning als meestergraveur. Ook hier weer duidelijk de etsmeester Waning aan het werk. Met zowel oog voor het detail als compositorisch weet hij feilloos de essenties van het gevangen beeld vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf

Stijl

Waning, Martin van

Gijsbertus Martinus Wilhelmus Fransiscus (Martin) van Waning werd op 4 september 1887 in Den Haag geboren en overleed op 7 juli 1972 in Dokkum. Volgde geen specifieke kunstopleiding maar stak wel veel op als leerling van Charles Dankmeijer, Jan van Rhijnnen en Willem de Zwart. Waning werkte zowel in Nederland (Den Haag, Lunteren en Schiermonnikoog) als in Duitsland (Wiesbaden, Rees, Düsseldorf). Als beeldhouwer, graficus, medailleur, kunstschilder, tekenaar, aquarellist en etser kwam...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Waning, Martin van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen De Hoop in Lunteren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina