Molen van ‘Gabriël’

 1.845,00

Artikelnummer: CO 340.002

Van Weezel Errens was een begenadigd schilder, zo blijkt uit dit magistrale, zeer massieve werk. Weinig schilders hebben het aangedurfd om de beroemde schilder Gabriël te imiteren, laat staan op eigen wijze zijn hoofdwerk (molen bij Abcoude) opnieuw vast te leggen. Dit werk van Van Weezel meet zelfs (zonder de magistrale omlijsting) 100 x 80 en met zijn zeer kostbare kloeke lijst zelfs 154 x 134. Het schilderij heeft onmiskenbaar een bewogen leven gekend (oorlogen? en / of verhuizingen) sinds zijn ontstaan in februari 1891. Om die reden is het dan ook onlangs stevig onder handen genomen en vereiste de restauratie zelfs een complete verdoeking van het werk. Desondanks kan dit schilderij een schildershandtekening van Van Weezel Errens worden genoemd. Vanwege zijn jarenlange rol als tekendocent in Amersfoort èn als ‘amateur’ kunstschilder rechtvaardigt dit een plek in een Amersfoorts’ museum of VWO-instelling ten volle.

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 100 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Weezel Errens, A.P.H. van

Adolphe Pieter Jacob Herman (Adolphe) van Weezel Errens werd in Den Haag op 8 juli 1866 geboren en overleed in Amersfoort op 9 maart 1939. Schilder, tekenaar en o.a. tekenleraar in Amersfoort. Gewerkt in NL: o.a. Utrecht-Amersfoort-Tilburg en Den Haag. Ook een paar jaar actief in Frankrijk geweest. Schilderde vooral (bos- en heide-)landschappen en was bij leven lid van Arti et Amicitiae Opleiding: Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en Academie voor beeldende K...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weezel Errens, A.P.H. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen van 'Gabriël''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina