Aanbieding!

Roordahuizum

 91,50

Artikelnummer: k1 273.002

In 1931 tekent van Schagen – met potlood en schetsboek gewapend – de contouren van het dorpje Roordahuizum. Trefzeker als hij is, weet hij de sfeer weer te geven van de gemengde bebouwing van dorpskerk tot woonhuis en van boerenschuur tot de groene stoffering van de woonkern.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 13 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Schagen, Gerbrand F. van

Gerbrand Frederik van Schagen werd geboren in Den Haag op 3 juli 1880 en stierf in Laren op 4 oktober 1968. Aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag volgde hij zijn basisopleiding die werd fijngeslepen als leerling van Andries van den Berg, Willem Leonardus Bruckman, Wijnand Bastiaan van Horssen en Willem Bastiaan Tholen. Hij werkte aanvankelijk als huisschilder in zijn geboorteplaats maar later ook als decoratieschilder, aquarellist, tekenaar en schilderijrestaurateu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schagen, Gerbrand F. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Roordahuizum'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina