Kunstenaar:Hofman, Pieter

Nederlandse reddingsmaatschappijen

 5,00

Artikelnummer: COL 732.001
Onderwerpen: ,

Pieter Hofman hield zich net zoals vele van zijn tijdgenoten ook zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken bezig zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het 2 ‘Nederlandse reddingsmaatschappij’ postzegels uit 1924.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 2.5 × 2.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Hofman, Pieter

Pieter Hofman (naamvariant: Pieter Adrianus Hendrik Hofman) werd op 4 mei 1885 in Teteringen geboren en overleed op 10 juli 1965 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was als kunstenaar voornamelijk werkzaam in Amsterdam en Den Haag. Als veelzijdig kunstenaar [beeldhouwer, edelsmid, ( glas- en wand)-schilder, (grafisch-, sieraad-, meubel- en interieur)-ontwerper, illustrator, sierkunstenaar, architect, etser, lithogr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hofman, Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nederlandse reddingsmaatschappijen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina