Nederlandse zomerzegel 1954 (5ct)

 5,00

Artikelnummer: COL 282.002

André Van der Vossen was de ontwerper van één van de vijf Nederlandse Zomerpostzegels 1954 (Willem Pijper). Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het een Nederlandse Zomerpostzegel uit 1954. De andere vier zegels werden ontworpen door Sierk Schröder, Chris de Moor, Edgar Fernhout en Reindert Draijer.

Formaat: 3,2 x 2,4.

Kleingrafiek (rasterdiepdruk).

Gesigneerd: niet.

Gebruikt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 2.4 × 3.2 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vossen, André van der

Andreas Theodorus (André) van der Vossen werd op 26 februari 1893 in Haarlem geboren en overleed op 17 mei 1963 in Haarlem. Van der Vossen monogrammeert soms met AV, soms met A, soms met A.V. en ook wel met AV dooreen. André volgde een opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem maar was als kunstschilder vooral autodidact. Van der Vossen was zowel grafisch ontwerper als illustrator, schilder, tekenaar, typograaf, vervaardiger van houtsnedes, aquarellist, vervaardiger van go...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vossen, André van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nederlandse zomerzegel 1954 (5ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina