Aanbieding!

Nice

 92,50

Artikelnummer: CO 343.008

Een houtsnede van één van de vele zo kenmerkende pleintjes in de Zuid-Frans (kust)stad Nice, bijna naïef van karakter en zeker als zodanig niet kenmerkend voor deze begaafde kunstenaar. De houtsnede van Josje van den Berg (uit 1958) maakt in ieder geval duidelijk dat de massa-motorisering nog moet starten in 1958. Vandaag-de-dag bijna om jaloers op te worden en daarom is deze houtsnede in zekere zin dan ook een belangrijk tijddocument. Maar Van den Berg zal eerder de sfeer van zo’n pleintje hebben willen vastleggen dan een tijdgewricht.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 19 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nice'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina